За всички в сферата на културата ще има пари и това

...
За всички в сферата на културата ще има пари и това
Коментари Харесай

Кръстю Кръстев: Пари за културата ще има

За всички в областта на културата ще има пари и това е най-важното. Това съобщи министърът на културата Кръстю Кръстев по бТВ.

Той е удовлетворен, че цялото държавно управление е било консенсусно да се усили бюджетът на Министерство на културата. На много места заплатите в областта на културата са нараснали - сред 20-30%, уточни Кръстев. " Това е началото на растежа на заплатите в областта на културата ", безапелационен бе министърът.

Заплатите на чиновниците в Министерство на културата също ще бъдат увеличени. Отделени са 1 900 000 лева, които заслужено би трябвало да бъдат разпределени сред работещите в МК. Ако този екип продължи работата в министерството, могат да се чакат и по-добри резултати, увери Кръстю Кръстев.

Той увери още, че след извършените инспекции няма нарушавания в Народния спектакъл.

По отношение на паметниците на културата у нас и за какво те тънат в съсипия, Кръстю Кръстев съобщи, че България има доста монументи, само че за запазването на всички монументи трябват доста, доста пари. България има доста монументи на културата, които би трябвало да видят слънце - неповторими са, повярвайте ми, безапелационен бе културният министър.

За ориста на демонтираните фигури на Паметника на Съветската войска, Кръстев изясни, че ще се откри място за паметника, който ще бъде реставриран и консервиран. " Бъдете спокойни, място ще се откри и то ще бъде удачно за самия монумент ", увери министърът на културата.

За равнището на политическия разговор през миналите дни в Народното събрание, Кръстев отхвърли да коментира злободневните кавги в Народното събрание. " Този сюжет не ми подхожда, тъпо е, че се случва. Изпитвам стеснение и се чудя за какво, тъй като познавам доста от хората, които употребяват обидните думи. Не мога да си разреша дали режисьорът е неприятен или просто нервите не устоят ", разяснява сбито културният министър.

Кръстев не е усетил да има някаква смяна в държавното управление във връзка идната ротация на 6 март. Той не сподели чий министър е - дали на ПП-ДБ или на ГЕРБ-СДС, като посочи, че има пристрастия, но не сподели към коя политическа партия. Все още не са водени диалози дали да остане министър на културата и след ротацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР